MightyText – šaljite i primajte SMS poruke preko računara

Kako citati i slati SMS poruke sa telefona na kompjuteru racunaruDraž pametnih telefona leži i u tome da je integracija između njih, Interneta i kompjutera postala tako iznenađujuće laka i svim dostupna.

Zamislimo situaciju da smo telefon zaboravili kuci, a samo sjedimo u kancelariji na poslu, pretpostavka je da je telefon upaljen naravno :-)
Ili da vam se ne otvara torba i vadi mobilni iz nje, ili da jednostavno više volite pisati SMS poruke na udobnijoj i većoj tastaturi laptopa. E, iste ideje su imali i dvojica bivsih zaposlenika Googla kada su pravila ovaj koncept koji su nazvali Mighy Text.

Instalacija ide u dva koraka.

  • Prvo, instalacija aplikacije na mobilu.
    Tu je potrebno skinuti malu aplikaciju sa Google Play -a i instalirati je na mobilni.
  • Drugo, instalacija dodatka za web-čitač na kompjuteru.
    Skinute Googe Chrome ili Firefox dodatak koja vam omogućava da dobijate male notifikacije u desnom donjem uglu kompjuterskog ekrana.

Aplikacija i usluga je besplatna ali pošto SMS ide preko vaše SIM kartice, plaćate kao i obično cijenu SMS -a svome provajderu.

Aplikaciju i dodatak za kompjuter koristim već desetak dana i preporučujem je, jer pošto sjedim za kompjuterom skoro cijelo radno vrijeme, primiti i poslati SMS preko ekrana laptopa je zlata vrijedno :-) Pogotovo cijenim funkciju kada skroz smanjim zvuk zvona na telefonu, mala notifikacija “incoming call from taj i taj” se pojavi na dnu laptopa. :-)
Jedini mali nedostatak koji sam do sada primjetio je da ponekad, kada startam laptop, ne napravi odmah konekciju sa aplikacijom na telefonu.

Više informacija i detaljnije upute imate ovdje na MightyText stranici: MightyText – Send & Receive SMS Text Messages from Computer | Android Sync.

Advertisements

Ostavi komentar...

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s