Američki sudija odbio uloženu žalbu Samsunga – Google će napraviti slabiju varijantu traženja na Galaxy Nexus-u za USA tržište

Samsung galaxy Nexus - Se ne prodaje vie u Americi - Apple tužba

Ako ne pratite šta se dešava izmedju Apple-a na jednoj strani, i Google-a i Samsung-a na drugoj, onda da vam u par kratkih crta ispričam.

Apple je tužio Samsung na području USA i doveo ih na sud. U tužbi se radilo o tome da je Apple kompanija tvrdila da Samsungov telefon Galaxy Nexus kao i Samsungov tablet, koji voze Android kao OS, zadiru u neke od patenata koje posjeduje Apple. Tu se radilo o Siri tehnologiji i o trazenju iz vise izvora direktno na telefonu.

Sudija je prije neki dan donio odluku da zabrani prodaju Samsungovih tableta Tab i Samsung Galaxy Nexus mobila, privremeno, dok se pitanje patenata ne riješi. Samsung je naravno uložio zalbu i zatražio dizanje zabrane prodaje, ali je sudija to odbio.


Sada Google stupa na scenu i u jednom članku navode da su u stanju da updatiraju sve Nexusove telefone, bez obzira koji je provajder,  i da promjene funkcije programa traženje koja bi bila drastično redukovana i samo funkcionisala za traženje po Internet-u, umjesto da, kao sada, traži iz vise izvora sa telefona, iz programa, tekstova, e-maila SMS-a. Funcija trazenja se nalazi u widget-u koji je na početnoj stranici Nexus telefona.

Niko ne zna kako će ova luda američka drama da završi… Bilo bi tužno da ova funkcija traženja iz vise izvora nestane sa Androidovih telefona, jer je poprilično korisna i ja je recimo koristim cijelo vrijeme…

Advertisements

Ostavi komentar...

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s