Power Controls – aplikacija koja vam daje kontrolu nad Androidom

WordPress, platforma na kojoj upravo sada pišem ovaj clanak, ima aplikaciju za mobilne uredjaje i odlučih, dok uživam uz kaficu, da testiram i da pokušam da napišem jedan članak koristeći telefon – Galaxy Nexus, WordPress android aplikaciju i novu virtuelnu tastaturu koja je dosla zajedno sa najnovijom verzijom 4.1.1 Jelly Beam.
Koristim postavke za Hrvatski jezik i ne pravim nikakve naknadne gramaticke ispravke, nego to prepustam tastaturi i Googlovom riječniku da sama radi i koriguje. Google kaže da ce tastatura vremenom postajati sve preciznija i pametnija u pogadjanu rijeci koje zelim da napisem i da ce se ućiti na mojim tekstovima. Post pišem u vodoravnom položaju telefona, jer hoću da imam veću i udobniju tastaturu.

Mislio sam malo recenzirati jednu aplikaciju koju sam instalirao prije dva dana, i od koje već imam koristi. Aplikacija se zove Power Controls i na Žalost ne mogu vam dati ovdje link do Play Store za preuzimanje, posto je link nemoguće kopirati iz Play aplikacije, nego ce te morati da je potražite u butiku.

Prozor u ovoj WordPress aplikaciji, koju SD koristim za pisanje ove recenzije je poprilično mali i ne vidim vise od dva reda teksta koji pišem.

Ovaj post pisem koristeći WordPress aplikaciju, Galaxy Nexus i tastaturu iz Jelly Bean verzije androida

A sada malo vise o aplikaciji Power Controls. Program je namijenjen za verzije Androida od 2.3 pa na vise. Ideja aplikacije je da pristup svim vaznijim funkcijama kao sto su aktiviranje i gašenje tefonske mreže, BlueTooth, plavog zuba ;) bezicne mreze, GPSa, jačine osvijetljenosti ekrana, sinkronizacije imate na dohvatu ruke samim otvaranjem zavjese za notifikacije.
Naravno da sami možete da izaberete koje kontrole Želite imati u baru. Transparentnost dugmadi, položaj i boja se mogu mijenjati. A ako vam odgovara, možete imati i widget na radnoj površini. Jedna interesantna Finesa je i ikona na vrhu koja vam govori o stanju baterije u procentima.

Slika sa nexus telefona - Mensur Muhic Blog Slika sa nexus telefona - Mensur Muhic Blog

Odlična aplikacija za kontroll freaks . :-) i kada vam treba brza kontrola energije i konekcija.

Napomena:
Pisanje ovog mog prvog članka preko mobilnog Galaxy Neksus, mobilne verzije WordPressa i Jelly Bean tipkovnice je uzelo otprilike dvadesetak minuta.

Advertisements

Ostavi komentar...

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s