Instagram Android aplikacija na fotografija.ba

Prije par dana sam napisao članak o Instagramu, aplikaciji za mobilne telefone koju koristim već duže vrijeme, koji je potom objavljen i na najvećem fotoportalu u Bosni i Hercegovini. Članak je na moje iznenađenje naišao na jako dobre reakcije:

Ovo su samo neke:

Informativan, uredno resersiran i lijepo napisan tekst. Dobra inicijativa portala, kolumna Mensura Muhica raduje me unaprijed. Pozdrav Velmo

colonelcody said:On 14. Septembar 2012.

Eto, kako se o dobroj i zanimljivoj temi moze napisati dobar, informativan i, prije svega, pismen tekst.

Pozdrav! :)))

Članak ovdje prenosim samo djelimično:

Mensur Muhić je član portala Fotografija.ba još od osnivanja, a odnedavno je dio našeg tima zadužen za SEO optimizaciju te rad na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, G+ itd.). U šali ga zovemo SEO manijak, a plan je da svake dvije sedmice prenosimo Mensurove kolumne/tekstove koji se tiču fotografije. Osim toga na njegovom blogu Mensur.se možete naći još članaka o Internetu, SEO, Google, Android i ostalim sličnim temama. Pa da vidmo šta nam to piše naš SEO manijak o popularnom Instagramu…

Probudih se jutros ranije nego obično. Dan još nije počeo, a noć još nije nestala. Zora… Napravim kafu, i polagano, na prstima, da nikoga ne budim, sjednem na balkon da uživam u kafi i tišini. Mjesec ko dukat žut, baš kako ga je otpjevao Dino Merlin, a ja hiljadama kilometara od svog rodnog grada.

Pade mi na um da bih volio da fotografišem ovo što vidim sa balkona  na nebu,  scenu polumjeseca, crno-sivi oblaka, i razbacanih zvjezda i brzo odustadoh od toga, da izvlačim fotoaparat, pa stativ, jer se kafa brzo hladi jutarnjoj hladnoći. Pa šta sa radim?

 Instagram!

Naravno, tražim mobitel, okidam nekoliko snimaka i niti jedan ne valja, pa odustajem od tog iznenadnog napada umjetničke inspiracije. I počnem da razmisljam ponovo o svome gradu. OK… #Jajce u taggs u Instagram-u i voil’a, nekoliko dobrih svježih slika vodopada i rijeke Plive i Vrbasa. Doduše, očekivao sam više fotografija, ali i ovo je dovoljno za brzo gašenje nostalgije.

I sam koristim Instagram, mada ne spadam u one koji su tu u najvećem broju, tinejdžeri. Ako ima i jedna grupa korisnika sprava sa ekranima, onda su to oni. I neka, inače bi tehnološki napredak  stao. Samim tim je i većina slika, ako tražis neki specifičan tagg, popunjena školskim motivima, party fotkama i slično. Među svim tim  fotografijama moguće je  naći i ponekog skrivenog umjetnika – fotografa. A takvih bogami ima puno na Instagramu. Zato i vrijedi tražiti.

Šta je ustvari Instagram?….. , ostatak možete pročitati ovdje.

Hvala…

Advertisements

Ostavi komentar...

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s